ОПП Готельно-ресторанна справа
Студенти можуть обрати тему з наданого переліку або запропонувати власну.
1. Гастрономічні тури Україною: сучасний стан та перспективи.
2. Колективні засоби розміщування туристів в Україні: аналітичне дослідження.
3. Закономірності функціонування ринку готельних послуг в одному з регіонів України.
4. Технологія та організація обслуговування в одному з готелів України (може бути мережа готелів, може бути порівняння двох готелів).
5. Сервіс Airbnb в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку.
6. Особливості глемпінгу в Україні.
7. Організація роботи закладів формату «dark kitchen».
8. Вплив путівника «Мішлен» (Michelin) на розвиток ресторанного бізнесу в Україні.
9. Сучасна гастрономія України (на прикладі певного регіону).
10. Діяльність закладів швидкого харчування в м. Запоріжжі на прикладі «McDonald's».
11. Аналіз діяльності кав’ярень в м. Запоріжжі.
12. Йога-готелі (або ресторани): географія, сучасний стан.
13. Столовий етикет: історичні аспекти та сучасність.
14. Українська традиційна кухня в народному календарі.
15. Супер їжа на щодень за Джеймі Олівером.
16. Ресторації Запоріжжя: історичний та сучасний аспект.
17. Діяльність закладів сім’ї ресторанів Дмитра Борисова в Україні.
18. Гастрономічне Запоріжжя: історія та сучасні тенденції.
19. Новітні тенденції сервісу в ресторанах м. Запоріжжя.
20. Подієвий кейтеринг в м. Запоріжжі: історія виникнення та сучасні тенденції.
21. Ф’южн-кухня Нобуюкі Нобу Мацухіса: концепція багатокомпонентності та багатонаціональності.
22. «Висока кухня» маестро Ален Дюкасса: ідея грамотного харчування та вишуканої подачі страв.
23. Традиції харчування у Війську Запорозькому (ХVI –XVIII ст.)
24. Організація харчування в відпочинково-оздоровчих комплексах (на прикладі «…..»).
25. Обладнання та дизайн закладів ресторанного господарства: традиційні та інноваційні підходи.
26. Формування системи управління якістю готельних послуг.
27. Сучасні підходи до управління готельним підприємством.
28. Стратегія удосконалення організації послуг гостинності в засобах розміщення.
29. Сучасні підходи до управління питанням безпеки на підприємствах індустрії гостинності.
30. Інноваційні підходи до удосконалення якості надання готельних послуг.