ОПП Готельно-ресторанна справа

Студенти можуть обрати тему з наданого переліку або запропонувати власну.


1.        Гастрономічні тури Україною: сучасний стан та перспективи.

2.        Колективні засоби розміщування туристів в Україні: аналітичне дослідження.

3.        Закономірності функціонування ринку готельних послуг в одному з регіонів України.

4.        Технологія та організація обслуговування в одному з готелів України (може бути мережа готелів, може бути порівняння двох готелів).

5.        Сервіс Airbnb в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку.

6.        Особливості глемпінгу в Україні.

7.        Організація роботи закладів формату «dark kitchen».

8.        Вплив путівника «Мішлен» (Michelin) на розвиток ресторанного бізнесу в Україні.

9.        Сучасна гастрономія України (на прикладі певного регіону).

10.   Діяльність закладів швидкого харчування в м. Запоріжжі на прикладі «McDonald's».

11.   Аналіз діяльності кав’ярень в м. Запоріжжі.

12.   Йога-готелі (або ресторани): географія, сучасний стан.

13.   Столовий етикет: історичні аспекти та сучасність.

14.   Українська традиційна кухня в народному календарі.

15.   Супер їжа на щодень за Джеймі Олівером.

16.   Ресторації Запоріжжя: історичний та сучасний аспект.

17.   Діяльність закладів сім’ї ресторанів Дмитра Борисова в Україні.

18.   Гастрономічне Запоріжжя: історія та сучасні тенденції.

19.   Новітні тенденції сервісу в ресторанах м. Запоріжжя.

20.   Подієвий кейтеринг в м. Запоріжжі: історія виникнення та сучасні тенденції.

21.   Ф’южн-кухня Нобуюкі Нобу Мацухіса: концепція багатокомпонентності та багатонаціональності.

22.   «Висока кухня» маестро Ален Дюкасса: ідея грамотного харчування та вишуканої подачі страв.

23.   Традиції харчування у Війську Запорозькому (ХVI –XVIII ст.)

24.   Організація харчування в відпочинково-оздоровчих комплексах (на прикладі «…..»).

25.   Обладнання та дизайн закладів ресторанного господарства: традиційні та інноваційні підходи.

26.   Формування системи управління якістю готельних послуг.

27.   Сучасні підходи до управління готельним підприємством.

28.   Стратегія удосконалення організації послуг гостинності в засобах розміщення.

29.   Сучасні підходи до управління питанням безпеки на підприємствах індустрії гостинності.

30.   Інноваційні підходи до удосконалення якості надання готельних послуг.