Історії випускників

Маргарита Леміш

Ця вкрай талановита дівчина закінчила магістратуру за фахом «Туризмознавство» у 2020 році та вже на той час мала колосальний досвід у готельно-ресторанному бізнесі.

В грудні 2017 року, вона з колегами по цеху відкривали ресторан «Bull. Butcher and Wine» під заступництвом відомого київського ресторатора Дмитра Борисова. Наразі ресторан є номінантом Всеукраїнської ресторанної премії «Сіль» в номінації «Кращий м'ясної ресторан України». У жовтні 2019 року ця ж команда відкрила ресторан «California. American Style Asian Restaurant», як продовження концепції розвитку Bull, тільки вже в напрямку азіатсько-американського стилю. Хочеться додати, що це унікальні для нашого міста заклади за рівнем страв, підходу до обслуговування, дизайну інтер'єру та атмосфери! На даний момент Маргарита працює в ресторані «California» та почуває себе щасливою людиною!

Наталі Булана

Ця феноменальна дівчина завжди була активною студенткою та працьовитою стажеркою наших закордонних баз практики, де й отримала величезний досвід роботи в готельно-ресторанному бізнесі та не одну подяку головних менеджерів готелів та ресторанів, де стажувалась. Її кар'єрний шлях на території України теж не був швидким і легким, а складався з багатьох сходинок. У 2013 році Наталі почала працювати у ресторані Веранда офіціанткою, в 2015 році вона вже працювала барменом-офіціантом і, нарешті, в 2019 році вона стала адміністратором ресторану Веранда!

Нагадаймо, що «Веранда» - це затишний ресторан домашньої кухні, розташований по бульвару Шевченка на мальовничій набережній. Тут гостям представлений широкий асортимент популярних європейських і українських страв, які приготовані за домашніми рецептами.

Наразі, Булана Наталі Сергіївна є ще й викладачем кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЗНУ та ділиться своїм колосальним досвідом роботи з нашими студентами!

Анастасія Дядечко

Сфера гостинності є однією з найпривабливіших галузей. Наразі з’являються нові готелі, ресторани, туристичні компаній та івент-агенства. Сфера гостинності охоплює широкий спектр професій, а це різноманіття кар’єрних можливостей! Випускники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЗНУ є яскравим прикладом цих слів. Знайомтеся - Дядечко Анастасія!

Анастасія починала працювати в Туреччині в готелі «World of Starlight and Sunrise» на посаді ресепшіоніста. На наступний рік вона вже працювала на службі по роботі з гостями. А ось у 2013 році, уявіть собі, Настя була рятувальницею в «High Sierra Pools», Fairfax, USA, оскільки з дитинства має чудову фізичну підготовку та росла у спортивній родині. Далі був «Reikartz Hotel», Запоріжжя на цікавій вакансії – таємного гостя, потім Дубаї, «The H Hotel» - ресепшіоніст, «Khortitsa Palace Hotel», Запоріжжя – ресепшіоніст. І на сьогоднішній день Анастасія працює вже менеджером з продажу в готелі «Khortitsa Palace» ! Окрім цього, Анастасія Ігорівна Дядечко передає свій досвід роботи в індустрії гостинності нашим студентам, вона успішно поєднує свою роботу з викладацькою діяльністю в ЗНУ на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи!

Максим Головань

Максим Головань - нашого випускника 2012 року.

Кар’єра Макса в готельному бізнесі розпочалася ще за часів його навчання - у 2010 році в готелі Інтурист. З 2011 по 2013 Максим працював керівником служби прийому і розміщення у готелі Рейкарц. А з 2013 по 2020 - очолював відділ продаж і розвитку в готелі Театральний.

Наразі у Максима своє концертне агентство Concertzp, каси, івенти та інші цікаві справи для душі

Євгеній Івахненко

Думаю, всі чули про шикарний заміський комплекс для гарного відпочинку - GOOD ZONE Hotel, що в Дніпропетровській області! А чи знали ви, що очолює цей іменитий готель наш випускник, талановитий та добрий хлопець Івахненко Євгеній. Євгеній не одразу став директором, він пройшов кар’єрний шлях по ступенях - починав з відділу продаж, потім працював старшим адміністратором, а вже після цього обійняв посаду директора. Загалом, Євгеній працює у GOOD ZONE вже 7 років⭐️

Будучи студентом, Євгеній теж їздив на стажування за кордон, працював офіціантом, барменом, а також адміністратором.

І на останок, ось що каже Євгеній: «Сферу діяльності змінювати не планую, бо це точно моє! Ця сфера дуже й дуже перспективна».

Євгеній дуже допомагає кафедрі з базою практики і постійно бере участь в обговоренні освітнього процесу, вносить свої корективи та дає слушні поради, як фахівець-практик.

Олена Єфанова

Наша випускниця, розумниця - Олена Єфанова обіймає посаду адміністратора закладу. Вона працює у відомому кафе нашого міста - Арт-кафе «Teplo».

Але адміністратором стають не одразу!). Ще за період навчання, Олена Єфанова проходила стажування (готель Інтурист, Закарпаття). По закінченню 4 курсу почала працювати в Jobs Cafe ☝️. Посада - адміністратор залу. На початку весни 2019 року влаштувалася на роботу в заклад кафе «Teplo». Де і працює зараз.

Лєночці подобається функція управління, оскільки це не про владу, а про менеджмент і соціальну освіченість. Спілкування з людьми допомагає вивчати в першу чергу себе, а також вчитися вибудовувати якісні взаємини з колегами.

Надалі, Олена Єфанова, свій розвиток вбачає як в ресторанній сфері, так і за її межами.

Анна Дієр

Анна переїхала до Англії та почала працювати в готелі як ресепшіоніст (як годиться, почала з низів ресепшена) з 2015 року в одному з найкращих готелей Англії - Essex hotel England. «У нас зупинялися деякі дуже відомі знаменитості, як Орландо Блум, Денні Дайер, знаменитий англійський шеф-кухар Джеймі Олівер, з який я в підсумку знайома вже 5 років і брала участь у записі його телепередачі» - каже Анна.

Анна дуже цілеспрямована та чесна дівчина, тож вона досить швидко побудувала кар'єру, тому що завжди хотіла рухатися далі і домогтися більшого. Через 2,5 року вона вже працювала на посаді менеджеру фронт-офісу і відкривала новий готель та ресторан, який згодом був включений в список 40 найкращих ресторанів Великої Британії з морепродуктами і потрапив в Michelin Guide (а це, як ви знаєте, дуже непросто та дуже круто).

Після цього, Анна вирішила переїхати до столиці - до Лондона і в непростому відборі пройшла співбесіду і отримала посаду менеджера по роботі з гостями в готелі класу люкс! Їх постійні гості це королівські сім'ї з Катару, Арабських Еміратів і Саудівської Аравії, а також кіноактори і бізнесмени з Америки і Європи. «Навіть іноді зупиняються гості з України, яких мені завжди приємно зустрічати на рідній мові» - каже Анна.

Українці, які будують успішні кар'єри за кордоном, - це справа вже звична. Але тих, хто не забуває про рідну країну, перебуваючи від неї за тисячі кілометрів, не так вже й багато, серед них і є наша люба Anna Deer!

Олександр Павелко

Саша був зразковим і чуйним, наполегливим та обов’язковим студентом, здавалося все життя його «зіркової» групи крутилося навколо нього. У 2017 році, Олександр «захистив диплом» та став фахівцем з «Туризмознавства». Одразу ж після цього, Сашко поїхав до Таїланду, де й працює вже три роки в Sawasdee krab. Sawasdee Guest House є відмінним вибором для мандрівників, які відвідують місто Крабі, пропонуючи бюджетну атмосферу поряд з безліччю корисних зручностей, розроблених для поліпшення вашого перебування. «Загалом, найголовніші мої обов"язки», каже Сашко, «це - логістика збору гостей по готелях / таймінг / транспорт; побудова і послідовність екскурсійних об'єктів на програмі; навчання, робота з гідами та допомога на програмах для успішної роботи й позитивних відгуків від гостей».

Анастасія Кіясь

Університет Анастасія закінчила у 2015 році, коли була на останньому курсі (який закінчувала вже заочно) полетіла працювати в Дубаї, де її першою роботою була посада receptionist в готелі The Address Dubai Mall, там Анастасія пропрацювала 7 місяців. Потім вона пройшла співбесіду на посаду cabin crew в Emirates Airlines, де до цього дня працює вже більше 4,5 років (стюардесою в бізнес класі).


Дарина Легеза

Дарина люб"язно погодилася дати нам інтерв"ю про свій досвід роботи за фахом, отже представляємо вам пряму мову!

«Я працюю в Туреччині з 2014 року, вперше почала працювати в Туреччині як стажер від університету. Університет закінчила в 2015 році (з червоним дипломом, що для мене було великим шоком» 😂 (прим. авт. - а для нас, викладачів ні)))).

«За 6 років в Туреччині попрацювала в готелях зі світовим ім'ям, таких як: Hilton hotels, The Marmara Hotels, La Blanche Hotels, в даний момент працюю в Spice Hotel & SPA. Починала свою кар'єру у відділі Guest Relations, останні три роки працюю у відділі Sales & Marketing. Головне завдання нашого відділу - зробити так, що б було якнайбільше замовлень, а для цього дуже важливо добре прорекламувати готель. Ми формуємо ціну готелю на прийдешній сезон, укладаємо контракти з туристичними операторами, займаємося медіа просуванням готелю, так само беремо участь в різних виставках, Road show, Work shop програмах для того, що б вже при прямому контакті з туристичними агенціями правильно донести інформації про готелі, який ми представляємо».

Пишаємося тобою, Daria Leheza, натхнення тобі на подальші успіхи, гідної твого інтелекту та знань роботи, цікавих та добрих оточуючих людей, що вкрай важливо!

Олексій Юркевський

"Моя любов до громадського харчування почалася ще в школі" - каже Олексій, - "я, якось, підійшов до мами і сказав, що хочу працювати в кафе на кухні. Мама сказала, що мене не візьмуть, бо я малюк ще. Було мені, 15 років, здається. Але я все одно пішов до закладу харчування і пройшов співбесіду. Мене взяли не на кухню, а на бар! Так минуло літо!

Працював в Coffe-Life, правда, не довго. Плюсом роботи був гнучкий графік, а це для студента першого курсу було клас! Потім був довгий період в ресторані "Крыша"! Три роки я пропрацював за стійкою, починав від посади барбек, а закінчив вже посадою бар-менеджер.

Але робота з алкоголем мені не приносила задоволення і заспокоєння та й любов до кави (як до мистецтва) зростала все більше. У перервах на каву брейк ходив майже завжди з нашим шефом по кухні Світланою. Вона жінка зі стажем і величезним багажем знань, вона мене багато чому навчила по кухні, коли я був ще звичайним барменом!

Я вирішив піти на іншу роботу, так би мовити, для душі. Мене взяли в Zappa! І там я відчув блаженство я зрозумів, що ось це те, що я так довго шукав. Ми готуємо напої на основі еспресо, заглиблюємося в вивченні чорної кави. Адже краще чорної, правильно звареної кави немає нічого🖤 ми готуємо там їжу, саме за можливостями бариста, без всяких там "мішленовских зірок." Зараз працюю на посаді бариста (хлопці жартують, що я шеф кухар, бо я більше всіх люблю готувати! Все ж таки бажання бути на кухні залишається і до цього дня.

Іван Плетінь

Одним з таких харизматичних професіоналів є наш випускник Іван Плетінь. З 2013 року Іван працює гідом, шоп-гідом, гідом-екскурсоводом, трансферним гідом, тощо… Працював Іван у Египті, Туреччині, В'єтнамі. Наразі Іван працює Об'єднаних Арабських Еміратах шоп-гідом від туристичного оператора ANEX TOUR.

Юлія Діхтярук

Зазначимо той цікавий факт, що Юлія та її група були «першими ластівками» щойновідкритої у 2006 р. спеціальності «Туризм»! Юля дуже добре пам'ятає наші перші стажування за кордоном 🏝(у Туреччині), де вона одразу «взяла все в свої руки» (адже дуже добре володіє англіською мовою) і була призначена менеджерами на гарні посади - в готелі Sunrise resort у відділі F & B (2007 р.), в готелі Joy Kiris Resort в відділі Guest relation (2008 р.)

Цій моторній дівчини вдавалося навіть поєднувати навчання з роботою - все літо та трішки осені 2008 року Юля працювала трансферним гідом ТО Pegas touristik (Туреччина).

Влітку 2009 року ми всі стажувалися в готелі Starlight Convention Centre & Spa Resort, де у Юлії був неабиякий успіх! Звичайно, вона вже великий досвід в сфері гостинності🧍🏻‍♀️

Хронологія роботи Юлії в Туризмі;

2015 - шоп-гід ТО Анекс тур – Туреччина;

2016 - екскурсійний гід ТО Анекс тур - В'єтнам;

2017 - шоп-контроль ТО Анекс тур Туреччина;

2018 - екскурсійний гід ТО Анекс Тур Китай;

2019 - готельний гід ТО Русь тур, Китай.

Олександр Вініковецький

Розширимо географію та розповімо вам про одного першокласного повара, що працює у крутому ресторані готелю מלכת שבא אילת - Queen Of Sheba Eilatt, що в Ейлаті (Ізраїль) – Сашка Вініковецького.

Саша: «Я прийшов вчитися до університету на «туризм» в 2009 році на заочне віділення, 5 років заочного промайнули як один день, і у 2014 я вступив до магістратури кафедри туризму. Навчання було для мене легким і цікавим, адже на той час я вже працював в сфері послуг (кафе Укроп, що на вулиці Жуковського, біля 6-го корпусу університету). Два рази їздив на практику від університету в Туреччину в готель Sunrise Resort Hotel Перший рік я був офіціантом, другий рік попросився на кухню). Зараз працюю поваром в Ізраїлі, готель Queen of Sheba Eilat.

З приводу роботи, я дуже щасливий, що потрапив тут на кухню, тут інша кухня, інша атмосфера, ніж в Україні, ці та ще деякі деталі ваблять спробувати зайти і стимулюють добре працювати».